Verklaring erfrecht

Informatie omtrent de verklaring van erfrechten

Moet u een verklaring van erfrecht laten opstellen en bent u benieuwd naar de kosten?  Bij Notariskantoor Wille geven we u inzicht in onze kosten en helpen we u met het opstellen van deze notarisverklaring.

Wat is een verklaring van erfrecht?
Een door een notaris opgestelde verklaring van erfrecht is een officiële verklaring die informatie levert over de persoon die is overleden, de nalatenschap en de erfgenamen. Op verzoek van (één van) de erfgenamen wordt de verklaring opgesteld. Vaak gebeurt dit nadat door een instantie om een verklaring van erfrecht is gevraagd. De kosten voor het opstellen van een dergelijke verklaring lopen nogal uiteen. Het is dan ook verstandig deze goed te vergelijken.

Een verklaring van erfrecht is niet verplicht bij wet, maar vaak wel nodig om bijvoorbeeld over de bankrekeningen te kunnen beschikken of om bijvoorbeeld partnerpensioen te krijgen. Ook is het mogelijk om in de verklaring één van de erfgenamen te machtigen om namens de andere erfgenamen te handelen.

Onze kosten
Notariskantoor Wille doet er alles aan om bij een verklaring van erfrecht de kosten zo laag mogelijk te houden. We weten dat deze situatie namelijk al vervelend genoeg is voor iedereen. Om te achterhalen wat voor uw verklaring van erfrecht de kosten zijn, kunt u ons offerteformulier invullen. Ook eventuele vragen of opmerkingen kunt u via dit formulier aan ons doorgeven. U ontvangt na het invullen van het formulier zo spoedig mogelijk een overzicht van de kosten van een verklaring van erfrecht.