Samenlevingscontract

Bij samenwonen komt een hoop kijken. Wille helpt u verder.

Een samenlevingscontract bevat een aantal schriftelijke afspraken tussen samenwoners die niet gehuwd zijn of geen geregistreerd partner zijn. Heeft u zo'n contract bij een notaris laten opstellen, maar is uw relatie nu voorbij? Dan kunt u uw samenlevingscontract laten ontbinden.

Hoe ontbinden?
Een samenlevingscontract ontbinden hoeft niet per se bij een notaris te gebeuren. Het contract eindigt eigenlijk al wanneer u beslist uw relatie te verbreken. Hierdoor stoppen de in het contract opgestelde afspraken. Echter, voor een aantal regelingen buiten het samenlevingscontract is het noodzakelijk toch een notaris in te schakelen.

Enkele voorbeelden
Heeft u samen een koopwoning en wilt u uw samenlevingscontract ontbinden? Dan is het raadzaam contact op te nemen met een notaris om een aantal zaken opnieuw vast te leggen.

Ook wanneer er kinderen in het spel zijn of wanneer er sprake is van een testament of behoorlijk vermogen, wordt vaak gekozen het samenlevingscontract te laten ontbinden door nieuwe afspraken vast leggen bij de notaris. Sinds 2009 is het zelfs verplicht, wanneer u ervoor kiest het samenlevingscontract te laten ontbinden, een ouderschapsplan op te stellen wanneer er gezamenlijk gezag wordt uitgeoefend over minderjarige kinderen.

Samenlevingscontract opstellen?
Uiteraard kan Notariskantoor Wille u prima helpen bij het opstellen van de diverse plannen en aktes. Wilt u weten wat wij in uw specifieke situatie kunnen betekenen? Of wilt u graag een offerte van de kosten bij een samenlevingscontract ontbinden, vul dan ons formulier in.